#بیشتر_بدانیم
تا حالا به این فکر کردین که چرا جنوبیا تو اون هوای گرم و مرطوب که خیلی هم غیر قابل تحمله، خوراکیهایی با طبع گرم می خورن؟!
مثل خرما، انواع ادویه جات مخصوصا فلفل، چای سیاه، توموشی که با تخم مرغ میپزن، فلافل، دال عدس و کلی خوراکی دیگه که همهش گرمیه!
چرا خوراکیایی با طبع سرد نمیخورن تا خنک شن؟!
بامزهتر این که مثلا تو آذربایجان که هواش سرده، چه خوراکیایی میخورن؟ دوغ، آش با انواع سبزی و کشک، خیار، سیب، هندونه که همش سردیه!
این دو تا دلیل داره:
اول اینه که دمای داخل بدن باید با دمای محیط متناسب باشه! بدن باید خودش رو با شرایط بیرون هماهنگ کنه تا درست کار کنه! برای همین تو جای گرم، بدن غذاهای گرم میطلبه!
دومیش هم اینکه وقتی آب و هوا گرم و مرطوبه، مزاج خاک اون منطقه هم گرمه برای همین محصولات گرمی به بار میاد و بر عکس…
خلاصه میخوام بگم این دنیا از یه نظمی برخورداره که وقتی یه گوشهی کوچیکش رو میبینی، از بزرگ بودنش واقعا شگفت زده میشی!