#ابوطالب_مظلوم_تاریخ
سالروز رحلت حضرت عبدمناف یا عمران فرزند عبدالمطلب معروف به #ابوطالب رضی الله عنه، سیدبطحاء ، پیر قریش ، رئیس مکه، حاکم قبیله بنیهاشم؛ را به ساحت مقدس حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام و تمامی شیعیان تسلیت عرض مینمایم.
با حدیثی از امام #محمدباقر(ع) : «اگر ایمان ابوطالب (ع) را در یک کفه ترازو و ایمان تمام خَلق را در کفه دیگر بگذارند، ایمان ایشان سنگینتر خواهد بود» (شرح نهجالبلاغه ابنابیالحدید، ج4، ص٣٣٨) روایت امروز را مرور میکنیم.
حضرت ابوطالب پدر بزرگوار امام #علی علیه السلام و عموی پیامبر بودند ، ایشان مانند پدری مهربان و فداکار، 42 سال کفالت و حمایت پیامبر را به عهده داشتند و همراه همسرشان حضرت #فاطمهبنتاسد از پیامبر مانند فرزندان خودشان نگهداری کردند. و او را بسیار دوست میداشتند.
ایشان دارای کمالات و فضایل اخلاقی بسیاری بودند به گونهای که قبایل عرب احترام ویژه برایش قائل میشدند. حضرت از اولین ایمان آورندگان به خدا و رسول خدا بودند و از مدافعان بزرگ دین اسلام، و به جرات میتوان گفت هیچ قوم و خاندانی مثل ایشان به پیامبر و دین اسلام کمک نکردند آن هم در سختترین شرایط و دوران زندگی پیامبر.حضرت ابوطالب در میان قریش به سخاوت شهرت داشت و در زمانی که هیچیک از افراد این قبیله به اطعام دیگران نمیپرداخت، ایشان اطعام کننده در مکه بود.ایشان را مردی پاکدل و بلند همت معرفی کردهاند که خانه خودش را ملجا و مأمن افتادگان و درماندگان و یتیمان قرار داده بود.حضرت در طول زندگانی، با وجود جایگاه اجتماعی بالا، زندگی ساده و تنگدستانه داشت و به کسی از ضیق زندگی شکایت نمیکرد. ایشان زمینی کوچک داشت در شکاف دره کوهی بلند، که به #شعب_ابیطالب شهرت داشت. و ماجرای سه ساله هجرت و زندگی پیامبر و یارانش در این شعب که روزهای داغ و شبهای سردی داشته به همراه گرسنگی و تشنگی زیاد را در تاریخ ثبت کردهاند.
تا زمان که ایشان زنده بودند کمتر کسی اجازه جسارت به پیامبر را به خود میداد ، اما با رحلت حضرت ، جبهه مسلمانان در مکه بیپناه شد و گفته شده یکی از مهمترین عوامل #هجرت فوت ایشان بود.زیرا مسلمانان خامی اصلی خودشان را از دست داده بودند و دشمنان در مقابلشان گستاخ و جسور شدند.
به روایتی ایشان در سن 85/90 سالگی به دیدار معبود شتافتند و در منطقه #حجون #مکه که امروز به #قبرستان_ابوطالب مشهور است به خاک سپرده شدند.
معرفی یک کتاب مفید جهت اطلاع بیشتر از شخصیت حضرت ابوطالب: 👇
مطالعه کتاب «ابوطالب، مظلوم تاریخ»
اثر #علامه_امینی(ره) که در واقع بخشی از مجلّد هفتم و هشتم کتاب شریف الغدیر است، به شما عزیزان توصیه می گردد.
در انتها لازم به ذکر است که قدردان و شاکر زحمات افرادی چون حضرت ابوطالب که در طول تاریخ متحمل مصائب و رنجهای فراوان شده و خدمات ارزندهای داشتند تا دین اسلام و مسلمانان به اهداف خود برسند، باشیم. و از خداوند بخواهیم آنان را در بالاترین مکان بهشت منزل عطا فرماید و ما را هم رهرو ایشان در دنیا و همنشین در سرای باقی با این خاندان گرداند، به برکت صلوات بر حضرت محمد و آل محمد.
#به_قلم_خودم
#شادی_روحشان_صلوات
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات