#به_قلم_خودم
#ایده_آشپزی #چالش_نوشتن
#خورشت_پسته غذای سنتی #دامغان 😋
سلام دوستان عزیز ، داشتم فکر میکردم امروز راجع چی بنویسم که هم کاربردی و مفید باشه هم به درد خانومای هنرمند و کدبانوی خونه بخوره، چشمم افتاد به پسته های خندون داخل سینی که گذاشته بودم خشک بشن با خودم گفتم آها همینه، و نتیجه شد این قسمت 👇
#خورشت_پسته
یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی و محلی دامغانه. به علت اینکه پسته اعلا در این منطقه به دست میاد طبخش در این شهر رایجه. پسته خواص بالایی داره و از انواع ویتامینها و مواد معدنی برخورداره؛ از این رو پیشنهاد میکنم برای چشیدن طعم خوش این غذا و بهرهمندی از خواص بالای آن،حداقل یکبار این خورشت رو در خونه تهیه و میل کنید. و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.مخصوص که الان فصل پسته اس و راحت تر میتونید تهیه کنید،
تا حالا این خورشت رو خوردی؟؟
مزه عالی داره تقریبا مثل فسنجونه 😊
👇 🏻مواد لازم:
برای هر نفر 40 تا 50گرم مغز پسته پودر شده، تقریبا (سه تا چهار قاشق غ خ)
گوشت گوسفندی
البته با گوشت (مرغ یا گوساله )هم میشه درست کرد
پیاز بزرگ یک عدد
فلفل سفید.زردچوبه .ادویه خورشت
کدو 200گرم در صورت تمایل
آلوخورشتی برای هر نفر دو عدد
رب انار به مقدار لازم
کمی زعفران آب شده
شکر در صورت دلخواه دو ق غ
آبغوره 2 ق غ
طرز تهیه 👇
ابتدا گوشت رو با پیاز تفت میدیم تا سبک بشه بعد ادویه میزنیم .
آب رو اضافه کنید .
حالاپسته های آسیاب شده رو اضافه کنید .
کدو ها رو اضافه کنید .
زمان بدین خورشت به جوش بیاد .
بعد شعله رو خیلی کم کنید .
درب قابلمه رو نیمه باز بزارید تا خورشت روغن بندازه .
وقتی خورشت نیم پز شد
رب انار و نمک بزنید .
نیم ساعت آخر آلو ها و زعفران و آبغوره رو اضافه کنید .
اگر طعم خورشت روشیرین یا ملس دوست دارید ده دقیقه آخر شکر اضافه کنید .
زمان پخت تقریبا 5 تا 6 ساعت
❌ ️نکات : گاهی یکم آب جوش به خورشت اضافه کنید باعث میشه خورشت ری کنه .
❌ ️این خورشت خیلی خوشمزست یک بار امتحان کنید مخصوصا اگر به گردو حساسیت دارید یا در دسترس ندارید، یک جایگرین عالی میتونه باشه.
❌ ️کدو و آلو گرمیه پسته رو میگیره و طبع خورشت رو متعادل میکنه 👌
❌ در این خورشت مثل فسنجون میتونید چند تیکه یخ بندازید داخلش تا با شوک، مغز پسته روغن بیشتری پس بده و خورشتی با طعم دلپذیرتر و لذیذتر رو میل کنید
❌ اگه تمایل دارید رنگ خورشتتون سبز باشه، در هنگام اضافه کردن رب انار بیشتر توجه کنید. شما میتونید این رب رو به اندازهای اضافه کنید که تنها طعم آن رو به خودش بگیره و رنگش تغییر نکنه. ترش و شیرین یا ملس بودن رب انار به ذائقه افراد مربوط میشه.
(ضمنا اگه دوست داشته باشید میخوام چندتا دسر و غذای محلی شهرمون رو بهتون معرفی و آموزش بدم صرفا جهت آشنایی و یادگیری)
آخرین نظرات