#به_قلم_خودم
#چالش_نوشتن
#جوال_ذهن
#آزاد_نویسی
#سمیه_خانوم_اُم_الحسین
داشتم تقویم رو نگاه میکردم دیدم امروز سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی هست، صحبت های زیادی راجع ایشون خوندم و شنیدم خلاصه و چکیده مطالبی رو براتون ارسال میکنم شما هم بخونید و بیشتر آشنا بشید با این شخصیت ، شما هم اگه مطالب مستند دارید در نظرات بفرمایید تا اطلاعات ما هم بیشتر بشه 🙏
#علی_شریعتی_مَزینانی
(2 آذر 1312 – 29 خرداد 1356)
مشهور به #دکترعلی_شریعتی
استاد تاریخ، سخنران، نویسنده، اسلامشناس، جامعهشناس و پژوهشگر دینی اهل ایران بود. او از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی و از نظریهپردازان انقلاب اسلامی ایران بود.دکتر شریعتی نگرشی نوین به تاریخ و جامعهشناسی اسلام عرضه کرد. او بازگشت به تشیع حقیقی و انقلابی را نیرویی برای تحقق عدالت اجتماعی قلمداد میکرد.وی از سال 1349 تا 1351 سخنرانیهایی در حسینه ارشاد میکرد که پس از نفی وجود نهاد روحانیت در اسلام مورد غضب روحانیت شیعه قرار گرفت و ساواک از ادامه سخنرانیهای او جلوگیری کرد.
شریعتی علاوه بر تأثیر بر انقلاب ایران، به دلیل فعالیت برای احیای مذهب و سنت در جامعه و سخنرانی علیه سلطنت پهلوی نیز شهرت دارد. از زمان انقلاب تاکنون مراسم زیادی به یاد او برگزار شدهاست و نقدهایی پیرامون آثار، آراء و تأثیر او بر چند دهه از تاریخ معاصر ایران وجود دارد.
او در انگلستان درگذشت و مومیایی او بر خلاف وصیتش در نزدیکی زینبیه در دمشق به امانت سپرده شدهاست
فهرست تعدادی از کتابها و آثار ایشان: 👇
خودسازی انقلابی
ابوذر
فاطمه، فاطمه است
ما و اقبال
تحلیلی از مناسک حج
شیعه،نیایش
تشیع علوی و تشیع صفوی
جهتگیری طبقاتی در اسلام
هبوط در کویر
تاریخ و شناخت ادیان
اسلامشناسی
حسین وارث آدم
چه باید کرد؟
زن
مذهب علیه مذهب
جهانبینی و ایدئولوژی
انسان بیخود
علی حقیقتی بر گونه اساطیر
بازشناسی هویت ایرانی اسلامی
روش شناخت اسلام
میعاد با ابراهیم
امت و امامت
نظرات درباره علی شریعتی
نظر #امام_خمینی ره نسبت به آثار شریعتی: «در میان علما، آقای خمینی در رابطه با شخصیت دکتر شریعتی سکوت میکردند و گاهی اوقات شبه تأییدی داشتند. حتی یک بار در جواب سؤال در مورد شخصیت دکتر شریعتی فرمودند:
مطالب ایشان جوانها را بیدار و به دین اسلام علاقهمند مینماید. اگر هم اشتباهاتی باشد، ما هم اشتباه میکنیم. هیچکس معصوم نیست، بنده برخی کتابهای ایشان را دیدهام البته صددرصد درست نیست (مانند تعبیر ایشان از خلیفهالله بودن انسان و یا اینکه خدا نه گونه و نه گانه دارد) اما این یک حقیقت است؛ چراکه همه ما انسان و جایزالخطا هستیم. همان اندازه که در ایران ایشان را وهابی دانسته و بلاد عرب از او به عنوان شیعه متعصب نام بردهاند.»
#آیتالله_خامنهای:
بسم الله الرحمن الرحیم
بله من حرفی ندارم که درباره شخصیت شریعتی و معرفی شخصی از جوانب این انسانی که برای مدتهای مدیدی مرکز و محور گفتگوها و قال و قیلهای زیادی بوده، آشناییهای خودم را تا حدودی که در این فرصت میگنجد بیان کنم.
به نظر من شریعتی برخلاف آنچه که همگان تصور می کنند یک چهره همچنان مظلوم است و این به دلیل طرفداران و مخالفان اوست. یعنی از شگفتی های زمان و شاید از شگفتی های شریعتی این است که هم طرفداران و هم مخالفانش نوعی همدستی با هم کرده اند تا این انسان دردمند و پرشور را ناشناخته نگهدارند و این ظلمی به اوست.
مخالفان او به اشتباهات دکتر شریعتی تمسک می کنند و این موجب می شود که نقاط مثبتی که در او بود را نبینند.
بی گمان شریعتی اشتباهاتی داشت و من هرگز ادعا نمی کنم که این اشتباهات کوچک بود اما ادعا می کنم که در کنار آنچه که ما اشتباهات شریعتی می توانیم نام گذاریم، چهره شریعتی از برجستگی ها و زیبایی ها هم برخوردار بود.
پس ظلم است اگر به خاطر اشتباهات او، برجستگی های او را نبینیم.
ادامه مصاحبه خواندنی رهبر انقلاب درباره شخصیت دکتر شریعتی 👇
#شهید_بهشتی درباره دکتر شریعتی موضع مثبت بود. آن جمله معروف شهید بهشتی که «شریعتی شخصیتی است در حال شدن» زبانزد خاص و عام است.در دایره آگاهی من ؛ کسانی که به وسیله کتابها و سخنرانی های شریعتی با اسلام آشنا تر شده اند و به اسلام رو آورده اند(فراوانند) .
اما کسانی که #منحرف شده باشند و انحرافشان(مستند)به این نوشته ها باشد در دایره شناسایی من چندان نیست .
تقدیر و ستایش من از《دکترشریعتی》به خاطر این است که او را (جستجوگری) یافتم که اگر با《زبان روشن و منطقِ بی غرضانه》با او صحبت می کردی آماده آن بود که در نظراتش ، در ساخته های پیشینش ، تجدید نظر کند و این خود یک بُعد زیبا و متعالی در هر انسانی است .
#آیتالله_مطهری درباره دکتر شریعتی را در دو برهه قابل بررسی دانست و گفت: مواضع شهید مطهری در مواجهه با دکتر شریعتی را باید در دو دوره بررسی کرد. در دوره اول، ایشان به مواضع شریعتی اعتقاد داشت و حتی اولین دعوتنامه برای حضور شریعتی در حسینیه ارشاد نیز از طرف شهید مطهری ارسال شد. اما در دوره بعد، به دلیل اختلاف دیدگاههایی که به وجود آمد، موضع شهید مطهری نسبت به شریعتی یک موضع منفی شد. ایشان معتقد بود شریعتی قبل از این که یک اسلامشناس باشد یک اسلامسرا است.
#داریوش_ارجمند که به خاطر هنرنمایی در نقش مالک اشتر در سریال امام علی (ع)، جایگاه ویژهای در ذهن مردم ایران دارد میگوید در همه زندگیاش تحت تاثیر دو «علی» بوده است: علی خامنهای و علی شریعتی.میگوید شریعتی دانشجویانش را تشویق میکرد تا در جلسات سخنرانی آیتالله خامنه ای شرکت کنند.
آخرین نظرات