#به_قلم_خودم
هفدهم دیماه، روز اجرای طرح استعماری حذف حجاب توسط رضاخان
«کشف حجاب در ایران رویداد فرهنگی اجتماعی تغییر پوشش زنان که توسط رضاشاه و با قانون کشف حجاب در 17 دی 1314 تصویب و اجرا شد. به موجب آن، زنان و دختران ایرانی از استفاده از چادر، روبنده و روسری در مدارس، و دانشگاهها، مراکز اداری و دولتی منع شدند و باید از کلاه و پالتو استفاده میکردند.»
در طول تاریخ قوانین زیادی حذف یا نصب شده است، حال چه عادلانه و درست و چه نابخردانه و نادرست!
حجاب هم یکی از همان قوانینی است که اسلام آن را جزء واجبات برشمرده و در طول این سالها همچنان مورد هجوم و دستخوش تغییرات بوده حال یا به اجبار یا خودخواسته. در کشور ایران حجاب همواره با اشکال مختلف مورد استقبال مردان و به ویژه زنان بوده و عفیف بودن زنان ایرانی زبانزد و شهره تاریخ است. در دوران قاجار با سفرهایی که ناصرالدین شاه به کشورهای غربی داشت کمکم شیفته پوشش زنان آنجا قرار گرفت و بعد از آمدنش به ایران تغییراتی در پوشش زنان حرمسرا را اتخاذ کرد. این جریان ادامه دار بود تا زمان رضاخان.
وقتی رضاخان به ترکیه سفر کرد با دیدن زنان بیحجاب آنجا پس از بازگشت ادعای روشنفکری به سرش زد و با برداشتن حجاب از همسر و دخترانش در ملأ عام ممنوعیت حجاب و استفاده از چادر و روسری برای زنان را اعلام کرد. و با شعار «اعطای آزادی به بانوان» فصل جدیدی را در زندگی زنان ایرانی رقم زد. به دنبال فرمان رضاخان مأموران و پاسبانانها در هر کوچه و برزن به اذیت و آزار زنان و دختران محجبه پرداختند و با زور چادر و روسری از سرشان برمیداشتند. بسیاری از زنان و دختران خانه نشین شدند و از ترس مأموران روزهای زیادی در کنج خانه میماندند و یا در نیمههای شب آن هم با محارم خود با ترس و لرز در صورت ضرورت، پا از خانه به بیرون میگذاشتند.
این قانون اوج سیاستهای رضاخان در زمینه تغییر لباس بود که از سال1314ش آغاز شده بود. مردم از این وضعیت بسیار ناراحت بودند و هر از گاهی دست به تظاهرات میزدند اما با شکست مواجه میشدند. تا اینکه این سیاستها واکنشهایی از جمله قیام مسجد گوهرشاد را رقم زد. و بالاخره با کشتار زیادی از مردم و تلاشهای شبانه روزی غیرتمندان و با درخواست علما، این قانون در سال 1323ش در دوره حکومت محمدرضا پهلوی کشف حجاب اجباری لغو شد.
بالاخره انقلاب اسلامی ایران با هدف احیای ارزشها شکل گرفت و همان گونه که انتظار میرفت حجاب نیز به عنوان جلوهای بارز از ارزشهای اسلامی، به درخواست مردم و دستور امام خمینی(ره)، در کسوت یک قانون درآمد تا تحقق این مهم را امکانپذیرتر نماید.از همین رو، روزبهروز بر رونق حجاب و عفاف افزوده میشد.
هرچند با وجود آن همه زحمت و مشقت علما و شهدا این وضعیت در دوران اصلاحات، به دلیل عدم کار گستردهی فرهنگی درست، ظهور و فعالیت ماهوارهها در کنار رسانههای خارجی کمکم با گسترش هجمههای رسانهای ضد مقدسات و کمرنگ شدن باورهای دینی در میان برخی از طبقات جامعه، بدحجابی نمود بیشتری یافت و زنان و دختران بدحجاب در خیابانها ظاهر شدند و شعار «زن،زندگی،آزادی» سر دادند.
لذا بعد از آن همه آشوب و کشتار و زحمات ،اگر منطقی و درست جلوی این معزل گرفته نشود، سبب گسترش بیبندوباری و فساد در جامعه و تنزل ساختار و فروپاشی خانوادهها را به دنبال خواهد داشت.باتوجه به شرایط کنونی، لازم است که دستگاهای مسئول، به بی توجهی خود نسبت به مسئله فرهنگ و پوشش جامعه پایان دهند و با اقدامات مناسب، جلوی این ناهنجاری را بگیرند؛ در کنار اقدامات دستگاههای مسئول، افراد و خانواده ها نیز بایستی تمام تلاش خود را به کار بگیرند و با هوشیاری در برابر این اتفاق، عمل درست را اتخاذ نمایند.
روز اجرای طرح استعماری حذف حجاب
آخرین نظرات