امروز سالروز شهادت روحانی مجاهد و بنیانگذار #جمعیتفدائیاناسلام»،
#شهیدسیدمجتبینوابصفوی و تعدادی از یاران فداکار اوست که در راه اسلام و مبارزه با ظلم و استبداد حکومت شاهنشاهی به شهادت رسیدند. 🌷 🕊
شهید حجت الاسلام والمسلمین سیدمجتبی میرلوحی معروف به نواب صفوی یکی از شخصیتهای مهم مبارزاتی تاریخ معاصر است که تنها راه رسیدن به جامعه آرمانی را، اجرای دستورات اسلامی میدانست و از نظر او مهمترین راه برای اصلاح جامعه، اجرای کامل فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود!
ایشان در تهران متولد شد و بعد از تحصیلات ابتدایی وارد حوزه نجف شد و با #علامه_امینی آشنا شد، و در محضر ایشان فلسفه سیاسی اسلام و مکتب غدیر را آموخت. او بعد از چندسال زندگی و درس در نجف به امر آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی به ایران برگشت و جمعیت فدائیان اسلام را تشکیل داد تا با کجرویها و کجاندیشیها مبارزه کند.هدف این تشکیلات اقامه و اجرای احکام و دستورات دینی و ستیز با ظلم و قطع ریشه های بیدینی بود.و از دستورات و رهنمودهای مراجع و فقهای بزرگ چون: حسین قمی، علامه امینی ، سیدهادی میلانی، محمدتقی خوانساری و… بهره میگرفت.از مهمترین روشهای مبارزاتی نواب صفوی و فدائیان اسلام، ایجاد رعب و ترس در دل دشمنان و معاندین بود، لذا با گرفتن حکم ارتداد شروع به ترور وابستگان استعمار از جمله: احمد کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزم آرا و حسین علاء، ترسی بزرگ برای بدخواهان و بداندیشان، ایجاد نمودند!
سرانجام این مجاهد خستگی ناپذیر به همراه سه تن از همرزمانش به نامهای #خلیلطهماسبی، #مظفرعلیذوالقدر و #سیدمحمدواحدی در سحرگاه ٢٧ دی ١٣٣4 شمسی، بهدستور رژیم پهلوی، تیرباران شدند و به خیل شهدای اسلام پیوستند و بدین ترتیب پرونده ده سال فعالیت سیاسی و اجتماعی جمعیت فداییان اسلام، بسته شد و جنایت دیگری در پرونده سیاه خاندان پهلوی ثبت گردید!
#امام_راحل
(که علاقه خاصی به آقای نواب داشتند)
در این قضیه خیلی صدمه روحی خوردند! یادگار امام، حاج سید احمد خمینی (ره) با گفتن این مطلب، ادامه میدهد: «در قضیه اعدام نواب صفوی و سایر اعضای فدائیان اسلام، امام از مرحوم آقای بروجردی و مراجع دلخور شدند که چرا موضع تندی علیه دستگاه نگرفتند و آنها را نجات ندادند!»
#نیرهالساداتاحتشامرضوی همسر شهید نواب نیز در کتاب خاطرات خود گفته: «امام به آقای نواب علاقه خاصی داشتند؛ وقتی میشنوند که آقای نواب را به اعدام محکوم کردهاند، برای رهایی ایشان، پیش آیتالله بروجردی میروند و از ایشان میخواهند که با توجه به نفوذی که دارند، از اعدام آقای نواب جلوگیری کنند… امام (ره) فرمودند: «راه آقای نواب به قدری خالص و بیغل و غش بود که حد و مرز نداشت!»
همچنین #رهبرفرزانه ٫انقلاب:
شهید نواب صفوی را «پیشاهنگ جهاد و شهادت در زمان ما» نامیدند و در رابطه با شخصیت پُرشور و بااخلاص و شجاع ایشان فرمودند: «آن کسی که در دورهی جوانی من، خیلی روی من اثر گذاشت، در درجهی اوّل، مرحوم «نوّاب صفوی» بود! آن زمانی که ایشان به مشهد آمد، حدوداً پانزده سال داشتم، من به شدّت تحت تأثیر شخصیت او قرار گرفتم…» (1377/02/07) «مرحوم نواب صفوى براى من، خیلى جاذبه داشت و به کُلّى مرا مجذوب خودش کرد؛ (البته) هر کسى هم که آن وقت در حدود سنین ما بود، مجذوب نوّاب صفوى مىشد! از بس این آدم، پُرشور و بااخلاص، پر از صدق و صفا و ضمناً شجاع و صریح و گویا بود؛ من مىتوانم بگویم که آنجا به طور جدّى به مسائل مبارزاتى و به آنچه که به آن مبارزه سیاسى مىگوییم، علاقهمند شدم؛ البته قبل از آن… من مقولههاى سیاسى را کاملاً مىشناختم و دیده بودم؛ لیکن به مبارزه سیاسى به معناى حقیقى، از زمان آمدن مرحوم نوّاب علاقهمند شدم؛ بعد از آنکه ایشان از مشهد رفت، زیاد طول نکشید که شهید شد؛ شهادت او هم غوغایى در دلهای جوانانى که او را دیده و شناخته بودند، به وجود آورد…» (1376/11/14)
از لحظات آخر آنها نقل است که نواب می گفت: «خلیلم! مظفرم! محمدم! عجله کنید، غسل شهادت کنید، جده ام زهرا منتظر ماست.» لازم به ذکر است، شهادت نواب و یارانش، مصادف با شهادت حضرت زهرا (س) بود. آنها را پس از شهادت، در مسگرآباد تهران دفن کردند. چند سال بعد، تعدادی از دوستان شهید نواب، شبانه و مخفیانه جنازه آنها را از آن محل، که کم کم به پارک تبدیل شده بود، از قبر خارج کرده و پس از چند روز، در قم به خاک سپردند. از شهید سیدمجتبی نواب صفوی، سه فرزند دختر به نام های فاطمه، زهرا و صدیقه به یادگار مانده است.
•┈┈••✾••┈┈•
🤲شادی ارواح طیبه شهدا و امام شهدا و این شهید عزیز و همراهانش فاتحه با صلوات🤲دعای این شهید بزرگوار بدرقه امروزمان، انشاءالله
دوستان عزیز 🦋
لطفاً صلوات های امروز خودتون رو به
برادر عزیز و شهیدمان هدیه کنید 👇
🌷 سید مجتبی نواب صفوی 🌷
#به_قلم_خودم
#محفل_شهدا
شهید نواب صفوی
آخرین نظرات